Az igaz ember hitből él" Rm. 1.17"

Üdvözöljük az Újpesti Evangélikus Egyházközség honlapján

Istentisztelet Újpesten: Minden vasárnap de. 10-kor

Cím: Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38

Számlaszámunk: 11704007 - 20183107

 

AZ EVANGÉLIKUS HIT- ÉS ERKÖLCSTAN

"Mi pedig tanúi vagyunk mindannak, amit Jézus tett... Őt azonban fára feszítve megölték, de Isten harmadnapon feltámasztotta őt, és megadta neki, hogy megjelenjék,"

  Apostolok cselkedetei 10.39.

 
A nagyhéten Isten Igéjével köszöntöm a gyülekezetet. A kereszt és az üres sír legyen életformáló üzenet életünkben. Krisztus keresztje felemel és életre üdvözít.  Ez az "életfa" már megjelenik az édenkert teljességében, ahol minden szép és minden jó, ahol az élet fája a kert közepén van. Ez a fa ott rejtőzik Krisztus szenvedésében és halálában! A kereszt mellett a húsvéti jelképek ne csupán szokásokat jelentsenek, hanem keressük bennük hitünk alapját, a feltámadás üzenetét. A tojások díszítése, a virágok elhelyezése, a terítő színeinek élénk vetülete hirdetheti az élet teljességének diadalát. A kalács és a sonka, a sütemény és a friss zöldség az élet lendületét idézze. A kellékekből láthatóvá válhat az élet misztériumának csodája. A csodában csak akkor tapasztaljuk meg az áldást, ha a család és a gyülekezet közösségében ott látjuk Isten hatalmát, és egymásban az együtt örvendező embertárs reményét. Ez a megtalált öröm legyen a mi húsvéti küldetésünk!
 
Nagyheti húsvéti alkalmak:
 
Április 14. Kirándulás a káposztásmegyeri misszióval Dobogókőre (Info: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Április 14. 10 órakor Virágvasárnapi Istentisztelet az Újpesti Evangélikus Templomban, gyerekfoglalkozás a lelkészi hivatalban.
Április 18-án 18 órakor Nagycsütörtökön az úrvacsora szerzésének ünnepe. Régi hagyomány szerint a presbiterek közös úrvacsoravétele, új hagyomány szerint a régi és új konfirmandusok előkészülete az oltári szentségre.
Április 19-én 16 órakor Nagypéntek napján interaktív padlókép a nagyheti jelképekkel, kézműves ötletelés a gyermekek számára. 18 órakor Passióolvasás
Április 21-én Húsvét ünnepén 9 órakor Istentisztelet Káposztásmegyeren a katolikus templom kápolnájában
Április 21-én Húsvét ünnepén 10 órakor Istentisztelet Újpesten az evangélikus templomban
Április 22-én Húsvét 2. napján 10 órakor Istentisztelet Újpesten az evangélikus templomban
Április 28-án Húsvét ünnepe után 1. vasárnap Istentisztelet Újpesten az evangélikus templomban, majd szeretetvendégség a gyülekezeti teremben
 
Erős vár a mi Istenünk

Újpesti Evangélikus Egyházközség

Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38
E-mail: ujpestipap@gmail.com
Mobil: 06-20-824-4138
Lelkész: Solymár Péter
Felügyelő: Haba Gábor
Számlaszámunk: 11704007-20183107

 

Istentisztelet Újpesten: Minden vasárnap 10 óra
Cím: Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38
Újpesti Evangélikus Templom