Az igaz ember hitből él" Rm. 1.17"

Üdvözöljük az Újpesti Evangélikus Egyházközség honlapján

Istentisztelet Újpesten: Minden vasárnap de. 10-kor

Cím: Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38

Számlaszámunk: 11704007 - 20183107

 

Adó 1%-a

Facebook

AZ EVANGÉLIKUS HIT- ÉS ERKÖLCSTAN

„Csendes éj! Szentséges éj! / Mindenek álma mély; / Nincs más fent, csak a Szent szülepár, / Drága kisdedük álmainál, / Szent Fiú, aludjál / szent Fiú, aludjál!” Sokak számára szinte elképzelhetetlen a karácsony ennek az egyszerű és meghitt éneknek eléneklése nélkül. Évekig népéneknek tartották, illetve egy ideig Michael Haydntól származtatták az 1800-as évek közepén is nagy népszerűségnek örvendő éneket,mígnem a berlini templomi énekkar felhívást tett közzé az ének keletkezésének tisztázására. Erre a felhívásra érkezett meg a zeneszerzőnek, Franz Xaver Grubernek 1854. december 30-án, Halleinből kelt levele, amelyben leírja az ének történetét. Azóta több adat, megtalált bejegyzések és szövegek igazolják Josef Mohr és Franz Xaver Gruber szerzőségét. Ezek egyike az 1995-ben megtalált eredeti Josef Mohr kézirat. Sok legendát, romantikus elbeszélést szőtt az emlékezet a Csendes éj keletkezésével kapcsolatban.

„Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!” 2.Kor. 6.2.
Helyszín: Újpest Polgármesteri Hivatal díszterme
Időpont 2017 szeptember 21. 16 óra
Cím: Időtlen reformáció, a reformáció 500 éves jubileuma

Megnyitó dr. Hafenscher Károly a reformációi emlékév kormánybiztosa
Köszöntő: Zsigmond Barna Újpest Alpolgármestere

Előadások
Solymár Péter Az újpesti protestáns felekezetek reformátori üzenetei
Szabó László A reformáció gyakorlati teológiája

Várady Endre „…..de Istenünk igéje örökre megmarad.” A reformáció bibliai öröksége.

Közben a helyi zeneiskola diákjai reformátori énekekeket adnak elő

Áhítat keretében a református templomnál elhelyezzük az újpesti protestáns felekezetek reformációi molinóját. Igét hirdet Loránt Gábor
Fogadás

A múlt vagy a jövő öröksége a reformáció?

Decemberi alkalmak:

December 6-án Istentisztelet 9 órakor Káposztásmegyeren, 10 órakor Újpesten.

December 8-án 18 órakor Hölgykoszorú.

Június 9-én vasárnap a 10 órakor kezdődő istentisztelet keretében megköszönjük Istennek mindazt, amit ebben a tanévben gyermekek, tanárok számára ajándékozott. A Tanévzáró istentisztelete a gyerekek is szolgálnak, majd a gyülekezeti teremben versekkel rajzokkal illusztrálják a mögöttünk hagyott tanévet. Egy kis fagylaltra minden gyermek a vendégünk lesz!

Mindenkit szeretettel várunk!

Az idén is megtartjuk a szokásos gyermeknapi vendégséget a gyülekezethez tartozó 7-15 éves gyerekek, kamaszok számára az otthonunkban.

Bár diák vagy és még nem rendelkezel adód 1%-ával, mégis van arra mód, hogy már most segíts rászoruló embertársaidon. Nemes célú kampányunk népszerűsítésével, sőt saját közreműködéseddel te is segíthetsz rászoruló embereken, de még a saját iskoládnak nyújtott támogatást is elősegítheted.

Bár diák vagy és még nem rendelkezel adód 1%-ával, mégis van arra mód, hogy már most segíts rászoruló embertársaidon. Nemes célú kampányunk népszerűsítésével, sőt saját közreműködéseddel te is segíthetsz rászoruló embereken, de még a saját iskoládnak nyújtott támogatást is elősegítheted.

Az Újepsti Evangélikus Egyházközség és Újpest Önkormányzata meghirdette 2011-május 5-re az I. európai költők istenes verseinek szavalóversenyét. Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   e-mail címre lehet. A versenyen a 14-18 éves fiatalokat várjuk. Értékes díjakkal, hasznos tanácsokkal várjuk a versenyzőket. A verseny 16 órakor a templomban kezdődik. /Lebstück M. u. 36. a rendőrség mögött/

Újpesti Evangélikus Egyházközség

Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38
E-mail: ujpestipap@gmail.com
Mobil: 06-20-824-4138
Lelkész: Solymár Péter
Felügyelő: Haba Gábor
Számlaszámunk: 11704007-20183107

 

Istentisztelet Újpesten: Minden vasárnap de. 10-kor
Cím: Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38
Istentisztelet Káposztásmegyeren:
Minden hónap 1. vasárnap reggel 9 óra
Cím: Tóth Aladár u. 2-4, Szentháromság Templom kápolnája
Minden hónap 3. vasárnapján 9-kor cím: Megyeri Klubban! Megyeri u. 207/D