Az igaz ember hitből él" Rm. 1.17"

Üdvözöljük az Újpesti Evangélikus Egyházközség honlapján

Istentisztelet Újpesten: Minden vasárnap de. 10-kor

Cím: Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38

Számlaszámunk: 11704007 - 20183107

 

AZ EVANGÉLIKUS HIT- ÉS ERKÖLCSTAN

"Segítségül hív és én meghallgatom - így szól az Úr -, vele leszek nyomorúságában, kiszabadítom és megdicsőítem." 91. zsoltár 15. vers

Böjt 1. vasárnapjának zsoltára idézetével köszöntöm a gyülekezet támogatóit. Ahogyan a február eleji beszámolóban írtam, most vasárnap a Magyar Rádió Kosstuh adója élő egyenes adásban közvetíti az Istentiszteletet az Újpesti Evangélikus Templomból. Erre készülve szeretném jelezni, hogy az alkalmat a járványügyi előírásokat betartva tartjuk meg. Minden második padsorban lehet helyet foglalni, maszkot kell viselni, és az erőteljes énekléstől el kell tekinteni. Pár gyakorlati tudnivalót szeretnék megjegyezni.
Az élő adás 10.04 perckor kezdődik ezért kérjük a testvéreket, hogy időben érkezzenek.
Először halk orgona-zene lesz hallható, ami alatt a szerkesztő beolvassa a gyülekezet történetét, ez 2-3 percig tart, amíg a gyülekezet csendben várja a kezdő éneket.
Az orgona helyett elektromos orgonával kísérjük az énekeket. Az énekeket egy háromtagú mini-kórus énekli fel élőben, ők lesznek mikrofonnal bekapcsolva a közvetítésbe. A gyülekezetet arra kérjük, hogy csak nagyon halkan "dúdolva" kísérje a kórust, ne próbáljunk semmiképpen erős hangon énekelni!
Az istentisztelet teljes liturgiával lesz, a liturgiai énekeket halkan énekelheti a gyülekezet. 
A hagyományos megszokott menetben tartott Istentiszteletet tartunk.
Örömmel várjuk a fiatalabb kevésbé veszélyeztetett testvéreket is. Imádságban gondoljunk erre a szolgálatra, köszönöm sokak támogató szeretetét. Aki esetleg tudja hogy jön, egy válasz-emaillel megerősítheti szándékát.
Szeretettel:
Solymár Péter
 

Újpesti Evangélikus Egyházközség

Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38
E-mail: ujpestipap@gmail.com
Mobil: 06-20-824-4138
Lelkész: Solymár Péter
Felügyelő: Haba Gábor
Számlaszámunk: 11704007-20183107

 

Istentisztelet Újpesten: Minden vasárnap 10 óra
Cím: Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38
Újpesti Evangélikus Templom