Az igaz ember hitből él" Rm. 1.17"

Üdvözöljük az Újpesti Evangélikus Egyházközség honlapján

Istentisztelet Újpesten: Minden vasárnap de. 10-kor

Cím: Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38

Számlaszámunk: 11704007 - 20183107

 

Perselypénz

Facebook

Adó 1%-a

AZ EVANGÉLIKUS HIT- ÉS ERKÖLCSTAN

Gyülekezetünk élete újabb színfolttal gazdagodott õsztõl. Újpest és Rákospalota lelkészei gondoltak egy merészet és Új találkozás címmel nekifogtak megvalósítani egy álmot, amely templomainkba hívogatja azokat a keresõket, akik a hagyományos istentiszteleti formának nem találják vonzerejét.

Most, már a második alkalmon túl elmondhatom, hogy munkánkat jóízû siker jutalmazta. Hogy mi alapján fogtunk neki ennek az újításnak? Íme közkinccsé tesszük a receptet, amit mindenkinek szívbõl ajánlok, ha hasonlóan nagy fába készül vágni a fejszéjét.


• Végy minimum két jó humorú, attraktív, csupaszív lelkészt, akik kellõen haladó gondolkodásúak
• Keress lelkes és kreatív segítõket
• Gyûjtsd õket egy csokorba
• Tégy hozzájuk egy csipetnyi sót, egy kanálnyi varázsport a sütibe és a jó forró teába, amivel megkínálod õket a megbeszéléskor, hogy sziporkázni tudjanak az ötletekben
• Elengedhetetlenül szükséges egy olyan zenekar, csinos vokálos lányokkal, akik fiatalos és dinamikus formában dicsõítik Istenünket.
• Ha ezeket jól összekevered, már reménykedhetsz a jó hangulatban.

Egy apró kulisszatitok: az Új találkozás koreográfiáját a jól ismert, és a fiatalok körében különösen népszerû Tamás Mise alapjaira építettük. Aki kedvet kapott és a következõ alkalomra, ami december 17-én 18 órakor az újpesti templomban lesz ellátogat, különleges hangulatban és élményekben lehet része, amikor is az eddig megszokottól kicsit másképp tapasztalhatja meg Isten közelségét. Az istentisztelet igazi különlegessége az interaktív rész, ahol megkereshetjük milyen érdekességeket rejtenek a templom különbözõ sarkai. Gyertyát gyújthatsz, imádságot írhatsz vagy áldást kérhetsz a lelkészektõl. A bûnvalláshoz és az úrvacsorai szakaszhoz alkalmanként más és más dramaturgiai jelenetekkel készülünk, bevonva a konfirmandus korosztályt és az ifjúsági csoport fiataljait. Jólesõ alkalom ez arra, most advent derekán különösen, hogy megpihenjünk egy kicsit, meghallgassuk, mit üzen számunkra Isten, elgondolkodjunk és feltöltõdjünk.


Gyere el Te is! Valaki vár!
GA

Puszta Sándor: Bennünk fénylõ csillag

sírásra görbült a szánk
mikor a legszebben akartunk énekelni

gyáva lett bennünk az öröm
ahogy boldogok akartunk lenni

indulj szívünk dzsungeljében
az embert megkeresni

Jóságot még ma
el kéne kezdeni

óh bennünk fénylõ csillag
merj már megszületni.

Újpesti Evangélikus Egyházközség

Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38
E-mail: ujpestipap@gmail.com
Mobil: 06-20-824-4138
Lelkész: Solymár Péter
Felügyelő: Haba Gábor
Számlaszámunk: 11704007-20183107

 

Istentisztelet Újpesten: Minden vasárnap 10 óra
Cím: Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38
Újpesti Evangélikus Templom