Az igaz ember hitből él" Rm. 1.17"

Üdvözöljük az Újpesti Evangélikus Egyházközség honlapján

Istentisztelet Újpesten: Minden vasárnap de. 10-kor

Cím: Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38

Számlaszámunk: 11704007 - 20183107

 

Perselypénz

Facebook

Adó 1%-a

AZ EVANGÉLIKUS HIT- ÉS ERKÖLCSTAN

A templom és a parókia felújítása állandó feladatot jelent a gyülekezet számára. Ebben az esztendõben is kis lépésekkel haladtunk a felújítások sorában. A parókia tetõszerkezetén javítási munkákat végeztünk. Két kéményt újra kellett rakatni, a selejtes cserepeket ki kellett cserélni és egy - két korhadt gerendát meg kellett erõsíteni. Bádogos munkákat végeztünk a parókia és a templom tetõszerkezetén egyaránt. Az orgona hangolását karácsony elõtt kezdik meg. Az áldozati vasárnapon közel 500.000 forint adomány gyûlt össze. Ezt az összeget a templom külsõ és belsõ vakolására fordítjuk. Javítási munkáink „tûzoltó” jellegûek, villanyszerelõi, bádogos, kõmûves és tetõfedõ munkálatokra állandóan szükségünk van az épületek leromlott állapota miatt. Köszönjük minden testvérünk támogatását, akik kétkezi, szervezési vagy anyagi hozzájárulásukkal tudtak segíteni a feladatok elvégzésében. Hasonló vállalkozásokra a továbbiakban is szükségünk van, ezért arra kérünk mindenkit, ha tud segítsen, hogy minél szebb legyen templomunk környezete.

Vonj magadhoz
Ismeretlentõl elfutva
    Menekülök hozzád bújva
    Vonj magadhoz
Szívem és értelmem hídján
    Átsétálsz, hogy ott találj rám
    Vonj magadhoz
Képzeletem ajtaján kopogtatsz
    Add, hogy szemem lássa
    Amit magadból megmutatsz
Szemem néz, de nem lát téged
Fülem hall, de nem ért téged
    Vonj magadhoz
Költészeted zavarba ejt
    Feltárja, amit szíved rejt
    Vonj magadhoz
Tégy bölccsé, mint prófétádat
    Adj hitet, hogy mindent lássak
    Vonj magadhoz
Megszentelt és csendes szóval
Halljam meg igéd akkor is, ha sóhaj
    Vonj magadhoz


„Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz õbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Jn 3,16

Ezt az igét arany evangéliumnak is szokták nevezni. Méltán. Ahogy egy atom tükrözi a mindenséget, egy harmatcsepp a kéklõ eget, vagy egy könnycsepp az élet minden szenvedését, úgy tükrözi ez a vers karácsony egész tartalmát: Isten szeretetét. Isten szeretete érthetetlen szeretet. „Úgy szerette a világot….”. Nem arról beszél, hogy Isten szerette az engedelmes Ábrahámot, a kitartó Jóbot, a hûséges Dánielt vagy a Krisztusért szenvedõ Pált, hanem arról, hogy a világot szerette. Hogy egészen meg tudjunk alázkodni ennek a szeretetnek a titka elõtt, mondjuk el így a karácsonyi evangéliumot: Isten szeret engem! Ezt a szeretetet megérteni nem lehet csak elfogadni és imádni!
   Isten szeretete mentõ szeretet. Az a célja, hogy aki hisz a Fiúban, az ne vesszen el, hanem örök életet nyerjen. Meneküljünk Isten szeretetének élõ valóságához, Jézus Krisztushoz!
   Vizsgáljuk meg szívünket: vajon rabul ejtett- e már Istennek ez a csodálatos szeretete?
Keken András

Újpesti Evangélikus Egyházközség

Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38
E-mail: ujpestipap@gmail.com
Mobil: 06-20-824-4138
Lelkész: Solymár Péter
Felügyelő: Haba Gábor
Számlaszámunk: 11704007-20183107

 

Istentisztelet Újpesten: Minden vasárnap 10 óra
Cím: Budapest 1043, Lebstück Mária u. 36-38
Újpesti Evangélikus Templom